Peckham Rye regeneration begins

By Natalie Vincent - Thu 3 May 2018, 4:07 pm

Work has started to transform Peckham Rye Station square from a dimly lit, narrow space into a large public square, since local residents mooted the idea over 10 years ago.

Image courtesy of Tree Shepherd

Southwark Council has been working with the Greater London Authority to deliver the project, which will see the Grade-II listed station building enhanced, with the exposed viaducts along the north and south side of the square to be used for new business space aimed at local companies.

Refurbishment and extension of the Blenheim Grove corner building will create space for community groups to meet alongside a garden roof and affordable work space for entrepreneurs and start-up businesses.

With some businesses required to relocate due to the works, the council is delivering a hair and beauty quarter, Peckham Palms, which is due to be completed this summer.

<

Share

Latest News

Triple RIBA prize wins in Southwark

Two primary schools and a theatre auditorium in Southwark have won prestigious architectural prizes, with two given to architect Maccreanor…

By Natalie Vincent

Canada Water plan submitted

By Natalie Vincent

Start-ups seek out Southbank

By Natalie Vincent

Brewing a storm in Southwark

By Natalie Vincent

From cars to co-working space

By Natalie Vincent